Drakens år är precis runt hörnet: kommer ditt stjärntecken att ha tur?

Drakens år närmar sig med stormsteg, och många undrar om detta kraftfulla och majestätiska djur kommer att ge dem tur och välstånd. För att förstå effekterna av denna nya period och dess inflytande på ditt stjärntecken, låt oss ta oss tid att analysera de olika aspekterna av detta fenomen.

Den kinesiska kalendern och dess cykler

Asiatisk kultur är rik på traditioner och övertygelser, särskilt när det kommer till spåkonster och astrologi. Den kinesiska kalendern är baserad på en cykel på tolv år, som vart och ett styrs av ett symboliskt djur. Djuren i den kinesiska zodiaken är:

 • Råttan
 • Oxen (eller Oxen)
 • Tigern
 • Haren (eller kanin eller katt)
 • Draken
 • Ormen
 • Häst
 • Geten (eller fåret)
 • Apan
 • Tupp
 • Hunden
 • Grisen (eller galten)

Dessa djur bestämmer delvis personligheten, karaktärsdragen och ödet för individer födda under deras inflytande. Komplexiteten i det kinesiska astrologiska systemet ligger också i associeringen av ett av de fem elementen (Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten) med varje år.

Läs också :  Magisk förutsägelse: December 2023 har en ljus framtid i beredskap för dessa tre tecken på den kinesiska zodiaken
Drakens år är precis runt hörnet: kommer ditt stjärntecken att ha tur?
Drakens år är precis runt hörnet: kommer ditt stjärntecken att ha tur?

Draken i asiatisk kultur

I traditionell kinesisk tanke är draken ett mytologiskt djur som representerar makt, auktoritet och mod. Det förknippas ofta med kejsare och härskare samt regn- och vattengudarna. Detta fantastiska djur förkroppsligar också framgång, välstånd och tur.

Drakens symbolik för infödda i detta tecken

Människor födda under drakens tecken har i allmänhet en stark personlighet, en ambitiös anda och en bestämd attityd. De gillar att vara i centrum för uppmärksamheten och imponerar på de runt omkring dem med sina förmågor och karisma.

Drakar är kända för sin intelligens, kreativitet och energi samt sin lojalitet mot dem de älskar.

Förutsägelser för andra tecken på zodiaken

Om det är uppenbart att övergången till drakens år främst kommer att markera infödingarna i detta tecken, är det intressant att undersöka vilken inverkan det kan ha på de andra djuren i den kinesiska kalendern. Här är några allmänna förutsägelser:

Råtta

För råttor lovar Drakens år att bli ett år av initiativ och möjligheter. De kommer dock att behöva ha tålamod och noggrant för att undvika fallgropar och välja sina projekt noggrant.

Buffel (eller oxe)

De som är födda under oxens tecken måste visa uthållighet för att anpassa sig till årets speciella energi. Oväntade situationer kan pressa dem ut ur deras komfortzon, men kommer också att vara en källa till lärande och tillväxt.

Läs också :  Fyra stjärntecken drar nytta av fantastiska ekonomiska möjligheter i början av december

Tiger

Drakens år kommer att ge tigrarna en viss turbulens i deras liv, vilket kommer att kräva flexibilitet och anpassningsförmåga. Detta skulle ändå kunna leda till intressanta möjligheter på en professionell och relationell nivå.

Hare (kanin eller katt)

För harar kan drakens styrka och energi orsaka vissa stunder av känslomässig obalans. Det är viktigt att de upprätthåller kontakten med dem som betyder något för dem, odlar kommunikation och empati.

Orm

Drakens år är ofta gynnsamt för ormar, som kommer att dela vissa karaktärsdrag och ambitioner med detta majestätiska djur. De utmaningar som ligger framför dem kommer inte att skrämma dem, tvärtom, de kommer att ta vara på alla möjligheter som ger dem.

Häst

Hästarna kommer att kallas att tänka på sina prioriteringar och att utöva omdöme under detta Drakens år. Svåra val kan vara nödvändiga, men de kommer också att dra varaktiga fördelar.

Get (eller får)

För getter kommer Drakens år att kräva försiktighet och tålamod inför turbulens och oförutsedda händelser som kommer att skaka om deras dagliga liv. De kommer att behöva omges av omtänksamma människor för att ta sig igenom dessa turbulenta tider.

Läs också :  Kinesiska stjärntecken som kommer att hitta sann kärlek innan 2023 tar slut

Apa

De som är födda under apans tecken måste ta sig tid att lära känna sig själva och ge näring åt sin kreativitet under drakens år. De kommer också att behöva hantera sina relationer lugnt och diplomatiskt för att undvika konflikter.

Tupp

The Roosters kommer att uppmanas av deras professionella eller personliga entourage för att ge sitt stöd och expertis. De kommer att kunna visa kompetens och kommer inte att tveka att gå vidare för att försvara sina idéer och projekt.

Hund

För hundar kommer Drakens år att vara en möjlighet att utveckla sin potential och arbeta med sig själva för att bättre förstå deras behov och ambitioner. Deras ansträngningar kommer att belönas med bättre självkännedom och en viss uppfyllelse.

Gris (eller galt)

Drakens överflödande energi kan vara ansträngande för grisar, som föredrar stabilitet och lugn. Däremot kommer de att få möjlighet att dra nytta av detta händelserika år genom att utveckla sin förmåga att anpassa sig och motstå stress.

Kort sagt, den förestående ankomsten av Drakens år kommer att ge sin del av utmaningar, prövningar och möjligheter för de olika tecknen på den kinesiska zodiaken. Förvandlingarna och lärandet det kommer att generera kommer att bana väg mot en mer fridfull och tillfredsställande framtid för alla.

Foto av författare
Författarinformation, Ellinor Johansson
Jag brinner för psykologi och spenderar min tid med att leta efter nya intellektuella utmaningar för att träna mitt sinne men också för att koppla av.
Huvudsidan » Astrologi » Drakens år är precis runt hörnet: kommer ditt stjärntecken att ha tur?