Eliminera celluliter: denna mycket grundläggande sport är idealisk för att eliminera apelsinskal på några veckor

När det gäller att bekämpa celluliter, det där fula apelsinskalet som dyker upp på låren, skinkorna och ibland även mittpartiet, kan det vara svårt att veta vilken sport som är bäst lämpad för att uppnå detta. Lyckligtvis har vi svaret: hopprep. Denna enkla men extremt effektiva sport kan hjälpa dig att eliminera celluliter och återfå slät och fast hud.

Varför är hopprep så effektivt mot celluliter?

Det finns flera anledningar till varför hopprep är särskilt lämpligt för att bekämpa celluliter:

 • Uppmaning av målmuskler: genom att använda ett hopprep engagerar du aktivt musklerna i lår och rumpa, där celluliter vanligtvis förekommer. Detta gör det möjligt att strama upp dessa områden och därmed minska apelsinskalets utseende.
 • Förbättrad blodcirkulation: hopprep främjar också bättre blodcirkulation i ben och rumpa. Optimal blodcirkulation hjälper till att förhindra uppkomsten av celluliter och bidrar till dess eliminering.
 • Bränna kalorier: Hopprep är en intensiv konditionsträning som bränner många kalorier på kort tid. Det hjälper alltså att gå ner i vikt och därför att minska celluliter kopplade till överflödigt fett.
Läs också :  Det perfekta tipset för att rengöra dina glasögon utan att repa dem och få dem att se ut som nya
den idealiska sporten för att få celluliter att försvinna
den idealiska sporten för att få celluliter att försvinna

Hur integrerar man hopprep i din sportrutin?

Hopprep är en enkel övning att integrera i din sportrutin, oavsett om du är nybörjare eller expert. Här är några tips som hjälper dig:

Hitta ett passande hopprep

Välj ett hopprep som matchar din storlek och dina behov. Justerbara hopprep är idealiska för att hitta den perfekta längden, medan viktade rep ger en ännu mer intensiv träning för lår och rumpa.

Ställ in en träningsfrekvens

För bästa resultat rekommenderas att hoppa rep minst tre gånger i veckan. Du kan gradvis öka varaktigheten och intensiteten på dina pass beroende på din konditionsnivå.

Variation av övningar

Tveka inte att variera övningarna med ditt hopprep för att få olika muskelgrupper och undvika monotoni. Växla till exempel mellan enkla hopp, hopp med fötterna ihop eller till och med tvärhopp för att arbeta med olika aspekter av din fysiska kondition.

Läs också :  Gå ner i vikt försiktigt: 7 livsmedel att äta utan måttlighet

Exempel på ett anticellulitprogram med hopprep

För att hjälpa dig komma igång, här är ett exempel på ett anti-cellulitprogram baserat på hopprep:

 1. Värmer upp : börja med 5 minuters lätt uppvärmning, som att marschera på plats eller göra jumping jacks.
 2. Enkelhopp: fortsätt med 3 set med 30 enstaka hopp, ta 30 sekunders vila mellan varje set.
 3. Hoppar med fötterna ihop: utför sedan 3 set med 20 hopp med båda fötterna ihop, ta 30 sekunders vila mellan varje set.
 4. Korshopp: avsluta ditt träningspass med 3 set med 10 crossover-hopp, ta 30 sekunders vila mellan varje set.
 5. Återhämtning: avsluta med 5 minuters aktiv återhämtning, som att marschera på plats eller sträcka ut dina muskler något.

Andra hälsofördelar med hopprep

Utöver att ta bort celluliter har hopprep flera hälsofördelar:

 • Förstärkning av det kardiovaskulära systemet: hopprep förbättrar din uthållighet och kardiovaskulära kapacitet.
 • Muskeltoning: utöver låren och rumpan, värvar hopprepet även musklerna i rygg, armar och magremmen.
 • Underhåll av bentäthet: som alla slagövningar hjälper hopprep att bibehålla en god bentäthet och förhindrar benskörhet.
 • Stresslindring: slutligen, regelbunden träning av att hoppa rep kan hjälpa till att lindra stress och förbättra ditt allmänna välbefinnande.
Läs också :  Mormors hemlighet för att framgångsrikt laga ett hårdkokt ägg varje gång

Hopprep är ett effektivt sätt att bli av med celluliter och njuta av många andra hälsofördelar. Integrera det i din sportrutin idag och observera resultaten på din apelsinskal!

Foto av författare
Författarinformation, Ellinor Johansson
Jag brinner för psykologi och spenderar min tid med att leta efter nya intellektuella utmaningar för att träna mitt sinne men också för att koppla av.
Huvudsidan » Nyheter » Eliminera celluliter: denna mycket grundläggande sport är idealisk för att eliminera apelsinskal på några veckor