Färger som ger otur enligt ditt kinesiska astrologiska tecken

I kinesisk kultur spelar astrologi och färger en viktig roll i det dagliga livet. Vissa färger anses ha tur eller otur beroende på ditt kinesiska stjärntecken. I den här artikeln kommer vi att presentera färgerna att undvika för varje kinesiskt astrologiskt tecken för att avvärja otur.

Råttan: se upp för gult

Människor födda under råttans tecken bör undvika färgen gul, som för dem är en symbol för svek och själviskhet. Gult förknippas ofta med guld och rikedom, men för råttinfödda kan denna färg attrahera negativa energier och orsaka argument i deras professionella och personliga liv. Det är bättre att vända sig till mjukare nyanser som rosa eller ljusgrönt, vilket kommer att ge kärlek och harmoni.

Nötkött: rött att undvika

För dem som är födda under oxens tecken representerar den röda färgen fara, ilska och överdriven passion. Hur kraftfullt detta tecken än är, måste det vara försiktigt så att det inte tappar humöret när det står inför livets hinder, och rött kan spela en förstärkande roll i dessa spänningar. Individer födda under oxens tecken kommer att dra nytta av att gynna pastellfärger och neutrala toner för att locka till sig tur och avvisa olycka.

Läs också :  Charm och attraktion: män med dessa tre stjärntecken är de mest romantiska

Grönt för att främja välstånd

Den gröna färgen symboliserar tillväxt, förnyelse och lycka. Oxinfödda kan därför lita på denna färg genom att bära den i olika former (kläder, accessoarer, dekoration) för att öka sin positiva energi och främja deras framgång på alla områden.

Färger som ger otur enligt ditt kinesiska astrologiska tecken
Färger som ger otur enligt ditt kinesiska astrologiska tecken

Tigern: försiktig med mörkblått

Människor födda under Tigerns tecken bör vara försiktiga med mörka nyanser av blått som lockar negativa energier till dem. Kalla och mörka färger bör i allmänhet undvikas för detta tecken, som grå eller svarta toner. Föredrar ljusa färger, som orange och rött, för att förbättra ditt humör och vässa din äventyrsanda.

Kaninen: akta dig för svart och brunt

För infödda kaniner skapar mörka färger – särskilt svart och brunt – olycka och förvirring, ibland i deras livsval och viktiga beslut. Det är avgörande för dessa individer att istället fokusera på ljusheten i pastellfärger, perfekt representerad av ”Kanin”-nyansen, som kommer att passa infödda i Kaninens tecken på ett magnifikt sätt.

Ingen total svart eller brun look

Om du tillhör kaninens tecken och uppskattar mörka färger, kan du undvika ”totallooken” genom att kombinera dem med ljusare nyanser. Välj till exempel en färgglad topp om du bär svarta byxor, eller lägg till lätta accessoarer till en mörk outfit.

Läs också :  Magisk förutsägelse: December 2023 har en ljus framtid i beredskap för dessa tre tecken på den kinesiska zodiaken

Draken: fly grönt och grått

Även om färgen grön ofta förknippas med tur i Kina, utgör den en olycklig kombination för infödda drakar, speciellt när den kombineras med grått som symboliserar utsläckt energi. För dessa människor är det bättre att gynna varma och energiska toner som rött eller guld för att stimulera deras kreativitet och inre styrka.

Ormen: akta dig för vitt

För människor födda under ormens tecken är vit synonymt med sorg och ensamhet. I kinesisk kultur förknippas vitt också med död och sorg. Infödda i detta tecken kan vända sig till mörka, mystiska färger, som lila, eller lugnande nyanser som ljusblått eller havsgrönt, för att främja deras andliga och intellektuella ambitioner.

Hästen: se upp för gult och orange

Infödda hästar bör undvika gula och orangea färger, eftersom de lockar stress och irritabilitet till dem. Istället för att låta sig övervinnas av dessa negativa känslor, kommer de att dra nytta av att välja nyanser som härrör från blått, särskilt turkos och blågrå.

Geten: undvik knallrött

Klarrött kan locka till sig för mycket yang-energi för getinfödda, vilket gör dem impulsiva och rastlösa. Det är bättre för dessa människor att välja mjukare, fridfulla färger som aprikos, lavendel eller mintgrön.

Läs också :  Fyra stjärntecken drar nytta av fantastiska ekonomiska möjligheter i början av december

Apan: var försiktig med mörklila

Även om den är förförisk och mystisk, kan den mörklila färgen ge otur för apinfödda. De bör gynna glada och stimulerande färger som gult, orange och rosa som gör att de kan uttrycka sin kreativitet och intellektuella nyfikenhet fullt ut.

Tuppen: håll dig borta från mörkret

För människor födda under tuppens tecken för tankarna till mörker och kaos i svart. Denna färg bör undvikas så mycket som möjligt eftersom det kan hindra deras personliga och professionella utveckling. För att odla framgång och harmoni har infödda i detta tecken stort intresse av att fokusera på skimrande färger, som guld och silver, såväl som ljusa och energiska nyanser som korallrött och smaragdgrönt.

Hunden: akta dig för ljusgrönt

Även om grönt i allmänhet är en lycklig färg, kan det ge otur för dem som är födda under det kinesiska tecknet på hunden. Ljusgrönt representerar i själva verket stagnation som kan skada deras personliga och professionella utveckling. Infödda hundar bör gynna stimulerande färger som orange och grädde för att locka till framgång och välstånd i deras dagliga liv.

Grisen: undvik matt brun

För dem som är födda under Grisens tecken är matt brunt synonymt med blockeringar och hinder på sin resa. De bör gynna nyanser som uttrycker glädje och vitalitet, som turkos, lila eller kungsblå, för att stärka deras dynamik och självförtroende.

Så att känna till och undvika otursfärger enligt ditt kinesiska astrologiska tecken skyddar dig inte bara mot otur, utan lockar också positiva energier in i ditt liv. Så tveka inte att tänka om din garderob och din inredning enligt din skylt!

Foto av författare
Författarinformation, Ellinor Johansson
Jag brinner för psykologi och spenderar min tid med att leta efter nya intellektuella utmaningar för att träna mitt sinne men också för att koppla av.
Huvudsidan » Astrologi » Färger som ger otur enligt ditt kinesiska astrologiska tecken