• Hem
  • Sortiment
    • Kryddkollektion
    • Såskollektion
  • Smakkombinationer
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Events
  • Om oss
    • Media
    • Samarbetspartners
  • Kontakt
Systrarna Khanna - Indisk mat på enkelt vis
  • Hem
  • Sortiment
    • Kryddkollektion
    • Såskollektion
  • Smakkombinationer
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Events
  • Om oss
    • Media
    • Samarbetspartners
  • Kontakt
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbakad rotselleri med paanch puran smör

Bild
Ingredienser

2 personer
1 hel rotselleri
100g rumstempurerat smör
2 st vitlöksklyftor
1 msk Systrarna Khannas Paanch Puran
2 tsk salt (gärna kornsalt)
1 tsk chili flakes

Tillagning

Sätt ugnen på 150 C. Börja med att skapa kryddsmöret. Ta 50 g rumstemporerat smör, pressa vitlöksklyftorna i smöret. Lägg i samtliga kryddor och blanda till ett härligt smör. Skala rotsellerin. Ta resten av smöret och smörj in rotsellerin. Ta sedan kryddsmöret och smör in rotsellerin ytterligare en gång. Packa sedan in roten i aluminium och lägg in den i ugnen på ca 2h. När rotsellerin är färdigbakad så skiva den fint och häll över smör såsen och servera omedelbart.
Tips: För att halvera tillagningstiden, dela rotsellerin.

Tags:  paanch puran, rotselleri, Vegan, Vegetarisk
Proudly built by Write in Danderyd and powered by Weebly
  • Hem
  • Sortiment
    • Kryddkollektion
    • Såskollektion
  • Smakkombinationer
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Events
  • Om oss
    • Media
    • Samarbetspartners
  • Kontakt