• Hem
  • Sortiment
    • Kryddkollektion
    • Såskollektion
  • Smakkombinationer
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Events
  • Om oss
    • Media
    • Samarbetspartners
  • Kontakt
Systrarna Khanna - Indisk mat på enkelt vis
  • Hem
  • Sortiment
    • Kryddkollektion
    • Såskollektion
  • Smakkombinationer
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Events
  • Om oss
    • Media
    • Samarbetspartners
  • Kontakt
Bild
Bild
Bild
Bild
Kryddkollektion

Alla våra kryddor är varsamt blandade för hand i vårt kök i Göteborg. Vi maler själva flera av ingredienserna i små mängder, då smakar de som bäst. Grundrecepten är samma som mamma och pappa utvecklade från gamla familjerecept när de kom till Sverige. Det är inte bara innehållet som vi ägnat tid åt men också den breda runda och vackra förpackningen är noggrant genomtänkt. Istället för att strö kryddorna ska man lätt kunna mäta med en tesked eller matsked när man lagar en god curry.
Systrarna Khanna kryddblandning

Systrarna Khanna Curry Klassisk

Systrarna Khanna Curry Klassisk
Godaste curryn som finns!

När pappa kom till Sverige på 60-talet och frågade efter Curry i matbutikerna var det ingen som förstod vad han pratade om. Mamma och pappa öppnade sin första butik i Göteborg på 70-talet och lanserade då curryblandningen, Archana Curry, efter vår storasyster Archana, det blev en succé. Vi hade kunder som vallfärdade långt för att köpa en påse Archana Curry.

I Systrarna Khannas “Curry Klassisk” använder vi oss av samma kryddbas. VI använder färskmalda kryddor som blandas varsamt för hand efter våra gamla familjerecept. Ni måste helt enkelt smaka för att förstå skillnaden!

Recept med Curry Klassisk
Ugnstekt blomkål
Fläskfilé-gryta med curry
Fetaost röra med currysmak
Barnens Favorit: Köttfärsås med curry
Vegetarisk Kedgeree (Ris med Linser)
Cashewnöt Curry
Currydipp som passar till allt!
Barnens Favoritcurry
Röda Linser
Channa Daal
Torrostad Potatis med Curry

Systrarna Khanna Paanch Puran

Bild
Indisk ‘five spice’ och grönsakens bästa vän!

Mamma växte upp i Kolkata, så många av hennes matminnen är influerade av West Bengal där kryddblandningen Paanch Puran kommer ifrån. Denna kryddmix kan vi inte hitta i dagligvaruhandeln, vilket är så synd för den är god och väldigt unik i smaken.

Systrarna Khannas Paanch Puran är en blandning av 5 hela kryddor (ska inte förväxlas med Kinsesisk five-spice som smakar helt annorlunda) och lämpar sig allra bäst med stekta grönsaker. Fänkål utgör grunden i Panch Puran och höjer matupplevelsen till nya höjder.

Ett måste i kryddskafferiet för den som vill äta god vegetarisk eller vegansk mat oftare.

Recept med Paanch Puran
Smördegsnittar med Paanch Puran – vår ‘fusknaan’
Inbakad rotselleri med paanch puran smör
Rödkål med paanch puran
Butternut Pumpa med Paanch Puran
Enklaste Fröknäcke med Paanch Puran
Ugnstekt blomkål
Vitkål med Paanch Puran
Squash med Paanch Puran

Systrarna Khanna Tandoori Masala

Bild
Indiens klassiska ‘Allround’ krydda.

Denna kryddblandning lämpar sig till allt, från kyckling, entrecote, flankstek, paneer eller enbart grönsaker.

Pappa ägde på sin tid en av Sveriges äldsta indiska restauranger – Tandoor (betyder Lerugn). Glädjen var stor när vi hittade hans hemliga Tandoori Masala-recept i en gammal pärm på hans kontor. Det var denna kryddblandningen han använde för att laga Göteborgs godaste Tandoorikyckling.

Bästa grunden till marinad helt enkelt!


Recept med Tandoori Masala
Tandoori Cashew Nötter
Lamm kottletter med Tandoori Marinad - Systrarna Khanna
Klassisk Tandoori Kyckling  - Systrarna Khanna
Dragon kyckling-gryta
Oxfilé med tandoori marinad
Vegetariska Grillspett

Systrarna Khanna Garam Masala

Bild
Kryddblandning som används till (nästan) allt i Norra Indien

Garam Masala, denna kryddblandning har sina rötter i norra Indien. Farmor brukade mortla denna kryddblandning innan varje måltid som hon lagade. Pappa och mamma utvecklade detta recept och introducerade svenskarna till en helt ny smakupplevelse. För att Garam Masala ska smaka som bäst bör kryddorna malas hela.

Systrarna Khannas Garam Masala blandas för hand. Prova i blomkålsris eller i vegetarisk kebab.


Recept med Garam Masala
Butternut Pumpa med Paanch Puran
Pakoda med Spenat & Garam Masala
Kebab med Channa Daal
Aromatisk Kyckling Soppa
Kikärtscurry med Garam Masala
Blomkålsris – Cashew med Garam Masala
Proudly built by Write in Danderyd and powered by Weebly
  • Hem
  • Sortiment
    • Kryddkollektion
    • Såskollektion
  • Smakkombinationer
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Events
  • Om oss
    • Media
    • Samarbetspartners
  • Kontakt