Mattegåta: hur lång tid tar det för dig att hitta lösningen? Vissa kommer dit på mindre än 35 sekunder

Pussel, pusselspel och intellektuella utmaningar har blivit mycket populära på Internet och sociala nätverk. Att lösa ett matematiskt problem kan vara en av dem, och det är vad vi kommer att se idag. Denna utmaning består av att lösa en matematisk ekvation. Vi vill veta hur lång tid det tar att hitta resultatet av den sista raden.

Till att börja med, här är en översikt över utmaningen:

  • Linje 1 : Hund*Katt=0
  • Linje 2: Hund+Katt=7
  • Rad 3: 5+2*2=Mus
  • Sista raden: Hund+Katt+Mus=?

För att veta hur lång tid det tar att hitta lösningen på denna ekvation, låt oss gå till kärnan av saken!

IQ-test: hur lång tid tar det att hitta lösningen?

IQ-tester och pussel är spel som går ut på att lösa komplexa problem. Målet är att beräkna resultatet av en serie rader som utgör utmaningen, till exempel:

  • Rad 1: Hund * Katt = 0,
  • Rad 2: Hund + Katt = 7,
  • Rad 3: 5 + 2 * 2 = Mus,
  • Rad 4: Hund + Katt + Mus = ?
Läs också :  IQ-test: kvinnor hittar ofta det rätta resultatet av denna gåta före män
iq-test: vad är det korrekta resultatet?
IQ-test: vad är det korrekta resultatet?

För att hitta lösningen är det nödvändigt att koncentrera sig väl för att tänka på de operationer som ska utföras och de uppgifter som tillhandahålls. Det är viktigt att ta den tid som krävs för att hitta lösningen, för det är inte alltid lätt att upptäcka.

Men även om vissa kan ta flera minuter eller mer att hitta rätt svar, kommer andra att komma dit på några sekunder. Allt beror på vilken typ av IQ-test och vilken kunskap vi har. Ett annat sätt att närma sig denna typ av situation är att prova olika metoder tills du får önskat resultat.

Den efterlängtade lösningen

Här är den detaljerade förklaringen av denna matematiska utmaning:

För att lösa pusslet måste vi tilldela ett värde till varje djur.

Läs också :  Personlighetstest: är ödmjukhet en del av ditt temperament? Det du ser först kommer att berätta för dig

Till att börja med, låt oss titta på de två första raderna:

Linje 1 : Hund*Katt=0. Det betyder att ett av djuren (antingen hunden eller katten) måste vara noll, eftersom alla tal multiplicerat med noll är noll.

Linje 2: Hund+Katt=7. Eftersom vi vet att ett av djuren är noll (från första raden), betyder det att det andra djuret måste vara 7 för att summan ska vara korrekt.

Så vi kan dra slutsatsen att hunden är 0 och katten är 7, eller vice versa.

Låt oss sedan titta på rad 3 : 5+2*2=Mus. Enligt reglerna för operationsordning måste multiplikationen göras först, så ekvationen blir 5+4=Mus, vilket betyder Mus=9.

Slutligen kan vi ersätta Hund, Katt och Mus med deras respektive numeriska värden i sista raden.

Om hund är 0 och katt är 7, så blir ekvationen: 0+7+9=16. Om Cat är 0 och Hund är 7, är ekvationen: 7+0+9=16. I båda fallen är resultatet 16, vilket bekräftar det resultatet av den sista raden är verkligen 16.

Läs också :  IQ-test: kvinnor hittar ofta det rätta resultatet av denna gåta före män
IQ-test: vad är rätt resultat - svar
Svaret på gåtan

Vi tackar varmt alla dem som antog utmaningen och ägnade tid åt att hitta lösningen. Vi uppmanar alla att dela denna utmaning på sociala nätverk så att andra också kan ha kul med denna gåta och se om de kan komma på svaret.

Foto av författare
Författarinformation, Ellinor Johansson
Jag brinner för psykologi och spenderar min tid med att leta efter nya intellektuella utmaningar för att träna mitt sinne men också för att koppla av.
Huvudsidan » Psykologi » Mattegåta: hur lång tid tar det för dig att hitta lösningen? Vissa kommer dit på mindre än 35 sekunder