Överraskande men effektivt: 3 enkla övningar att göra varje dag för att öka din energi under hösten

Hösten är ofta synonymt med låg energi och trötthet, med dagarna som blir kortare och temperaturen sjunker. Det finns dock enkla tips att använda dagligen för att bekämpa denna säsongsbetonade letargi. Upptäck tre enkla övningar att göra hemma eller på kontoret för att övervinna energiminskningen på hösten.

1. Magandning: en effektiv teknik för att koppla av och återfå energi

Magandning är en enkel teknik som hjälper dig att slappna av samtidigt som du ökar dina energinivåer. Det främjar faktiskt återföringen av syresatt blod till hjärtat och stimulerar därmed vår blodcirkulation, vilket gör det möjligt att bättre bekämpa trötthet.

Hur tränar man bukandning?

Sitt först bekvämt på en stol eller kudde, med ryggen rak och fötterna platt på golvet. Lägg sedan händerna på magen för att känna andningsrörelserna. Andas ut långsamt genom munnen innan du andas in djupt genom näsan och expanderar magen. Håll andan i några sekunder, andas sedan ut igen och upprepa denna övning i några minuter. Tveka inte att blunda för att koncentrera dig på sensationerna som denna andning ger.

Läs också :  Chili con Carne Easy Recept: En välsmakande och tillgänglig kulinarisk resa

Fördelarna med bukandning

Denna övning hjälper inte bara att bekämpa trötthet, utan den främjar också:

  • Avkoppling och avkoppling;
  • Förbättrad koncentration;
  • Stressavlastning.

Ta några minuter att göra den här övningen varje dag eller när du känner att du behöver ta en paus under din arbetsdag.

Överraskande men effektivt: 3 enkla övningar att göra varje dag för att öka din energi under hösten
Tre enkla övningar för att öka din energi under hösten, trötthet, energi, tepaus

2. Stretching: effektiva stretchningar för att väcka din kropp och öka din vitalitet

Att gå upp och stretcha regelbundet hjälper till att stimulera blodcirkulationen och undvika den där känslan av trötthet som kan överväldiga oss på hösten. Här är tre enkla övningar att göra varje dag för att få tillbaka din energi:

Variant 1: armarna sträckta uppåt

Stå med fötterna axelbrett isär, för ihop händerna framför dig och sträck dem sedan uppåt, se till att hålla armbågarna nära öronen. Håll denna position i några sekunder innan du släpper. Upprepa denna övning flera gånger.

Läs också :  Här är varför du bör ha 2 katter istället för bara en

Variant 2: trunk twist

Medan du fortfarande står, placera händerna på dina höfter eller bakom huvudet. Vrid långsamt bålen åt sidan medan du andas in och andas sedan ut medan du återgår till utgångsläget. Gör samma sak på andra sidan och upprepa övningen flera gånger.

Variant 3: bensträckningar

Sittande eller stående, böj ett ben och för ditt knä mot bröstet, håll i foten med händerna. Håll denna position i några sekunder och byt sedan ben. Upprepa denna övning flera gånger för att sträcka ut benmusklerna och aktivera blodcirkulationen.

Införliva dessa övningar i din dagliga rutin för att bekämpa trötthet och återfå vitalitet under hela dagen.

3. Tepaus: en stund av avkoppling och energi tack vare infusionen av te

Att ta en tepaus är en enkel och trevlig ritual som låter dig slappna av och boosta din energi. Faktum är att te innehåller tein, ett milt stimulerande medel som hjälper till att bekämpa trötthet utan att orsaka överdriven spänning. Hösten är också den perfekta tiden att njuta av vissa tesorter med tröstande smaker, till exempel de gjorda på kanel, äpple eller päron.

Läs också :  Gå ner i vikt försiktigt: 7 livsmedel att äta utan måttlighet

Hitta det perfekta teet för att övervinna höstens energidroppar

För att fullt ut kunna njuta av fördelarna med te på hösten, bör du välja lätta och doftande infusioner, som ger den nödvändiga dosen av thein samtidigt som de erbjuder en känsla av välbefinnande och avkoppling. Här är några sorter att gynna:

  • Sencha grönt te: rikt på antioxidanter och vitaminer, det är idealiskt för att stimulera kroppen;
  • Svart te med kryddor: tröstande och energigivande, det är perfekt att åtfölja en avkopplande paus på jobbet eller hemma;
  • Röda fruktteer: läckra och lätta, de är perfekta för att öka energin under dystra eftermiddagar.

Ta dig tid att njuta av din tepaus, välj en infusion som passar dina behov och dra nytta av detta ögonblick för att göra några andningsövningar eller stretch.

Genom att använda dessa tre enkla och lätta att utföra dagliga övningar, kommer du att kunna övervinna nedgången i energi som är karakteristisk för hösten och känna dig pigg under hela dagen. Tveka inte att anpassa dessa tips till din personliga eller professionella rutin och dela dina tips med dina nära och kära för att dra full nytta av fördelarna med denna mycket speciella säsong.

Foto av författare
Författarinformation, Ellinor Johansson
Jag brinner för psykologi och spenderar min tid med att leta efter nya intellektuella utmaningar för att träna mitt sinne men också för att koppla av.
Huvudsidan » Nyheter » Överraskande men effektivt: 3 enkla övningar att göra varje dag för att öka din energi under hösten