• Hem
  • Såskollektion
    • Utsökt Korma Curry
    • Kejsarens Favorit Mughlai Curry
    • Nordindisk Klassiker Punjabi Curry
    • Magisk Tikka Masala
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Om oss
  • Newsroom
    • Nyheter
  • Media
  • Kontakt
  • CSR
Systrarna Khanna - Indisk mat på enkelt vis
  • Hem
  • Såskollektion
    • Utsökt Korma Curry
    • Kejsarens Favorit Mughlai Curry
    • Nordindisk Klassiker Punjabi Curry
    • Magisk Tikka Masala
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Om oss
  • Newsroom
    • Nyheter
  • Media
  • Kontakt
  • CSR
​

Att laga god indisk mat ska inte behöva vara krångligt.

Vi har skapat magiskt goda såser som smakar hemlagat för en otrolig indisk matupplevelse!

 Välkommen in till Systrarna Khannas kök! 



Vertical Divider

Kategorier

All
Curry
Garam Masala
Grill
Kött/Kyckling
Paanch Puran
Sås
Systrarna Khanna Korma Curry
Systrarna Khanna Mughlai Curry
Systrarna Khanna Punjabi Curry
Systrarna Khanna Tikka Masala
Tandoori Masala
Vegetarian/vegan

Butter chicken

15/10/2020

 
Butter chicken recept - Systrarna Khanna
4 pers

Steg 1
Ingredienser

800 gram kycklingben
2-3msk Systrarna Khannas tandoori masala kryddmix
1 msk rapsolja

Tillagning

Blanda kryddmixer med olja till en marinad, marinera kycklingbenen (utan skinn) väl, minst i 3h men helst över natten. Grilla kycklingen, på grill för kolsmak eller i i ugn. 175c i ca 25 min, vänd efter halva tiden.

Steg 2 - Bas till Buttercurry Såsen
Ingredienser

1msk olja
1gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 msk ingefära
1/2 burk krossade tomater
2 tsk Systrarna Khannas curry klassisk
2 tsk salt
2 tsk Systrarna Khannas garam masala
2-3 tsk torkad bockhornsklöverblad 
2 dl grädde

Tillagning

Börja med finhacka lök, vitlök o ingefära. Stek i oljan i ca 10 min tills att den fått färg. Lägg i curry o salt o rör runt ordentligt. Häll i krossade tomater, koka upp i ca 20 min. Mixa till en slät röra med stavmixer.

Värm upp curry basen på nytt, krydda med Systrarna Khannas garam masala och bockhornsklöverblad (krossa bladen i handen) Låt koka upp. Häll sedan i grädde o koka upp igen. Till sist lägg i färdig grillad tandoori kyckling och koka på låg värme i minst 30 min. Garnera med bockhornsklöverblad. Serveras med naan och basmatiris. 


Comments are closed.
  • Hem
  • Såskollektion
    • Utsökt Korma Curry
    • Kejsarens Favorit Mughlai Curry
    • Nordindisk Klassiker Punjabi Curry
    • Magisk Tikka Masala
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Om oss
  • Newsroom
    • Nyheter
  • Media
  • Kontakt
  • CSR