• Hem
  • Såskollektion
    • Utsökt Korma Curry
    • Kejsarens Favorit Mughlai Curry
    • Nordindisk Klassiker Punjabi Curry
    • Magisk Tikka Masala
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Om oss
  • Media
  • Kontakt
Systrarna Khanna - Indisk mat på enkelt vis
  • Hem
  • Såskollektion
    • Utsökt Korma Curry
    • Kejsarens Favorit Mughlai Curry
    • Nordindisk Klassiker Punjabi Curry
    • Magisk Tikka Masala
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Om oss
  • Media
  • Kontakt
​

Att laga god indisk mat ska inte behöva vara krångligt.

Vi har skapat magiskt goda såser som smakar hemlagat för en otrolig indisk matupplevelse!

 Välkommen in till Systrarna Khannas kök! 



Vertical Divider

Kategorier

Alla
Channa Daal
Curry
Garam Masala
Kött/Kyckling
Paanch Puran
Röda Linser
Sås
Systrarna Khanna Korma Curry
Systrarna Khanna Mughlai Curry
Systrarna Khanna Punjabi Curry
Systrarna Khanna Tikka Masala
Tandoori Masala
Tikka Masala Kryddmix
Tikka Masala Sås
Vegetarian/vegan

Grönsaksbukett med Korma Curry – Navrattan Korma

17/2/2021

 
Bild
Namnet ’navrattan’ betyder 9 juveler för att man brukar använda sig av 9 olika grönsaker i denna rätt. Detta var utan tvekan den mest populära vegetariska rätten på pappas restaurang. Vi älskar den och äter den ofta. Har vi inte alla grönsakerna hemma så tar vi bara det vi har i kylen.
 
Du behöver:

2 paket Korma Curry
½ paket fryst grönsaksbukett (ELLER färska grönsaker se förslag nedan)
1 msk rapsolja
½ skivad gul lök
1 dl kokosmjölk
½ dl vatten
2 tsk currypulver av bra kvalité (kan uteslutas)

Förslag på färska grönsaker och nötter:
½ Gul lök
¼ Blomkålshuvud
¼ Broccolihuvud
1 Morot
Liten näve Haricot Verts
3 Champinjoner
½ dl Ärtor
½ dl kokosflingor
Flagad mandel eller osaltade cashewnötter
 
Gör så här:

Värm olja i wok eller stor stekpanna och lägg i den skivade löken. Lägg sedan in de frysta grönsakerna eller alla de färska grönsakerna skivade i lika stora bitar. Låt allt mjukna och få färg, ca 10minuter. Krydda med currykrydda. Lägg till Korma Curry, kokosmjölk och vatten. Låt såsen puttra i 30 minuter eller till alla grönsakerna har mjuknat. Smaka av, är det för lite sås, kan man lägga till mer vatten eller kokosmjölk, Vill man ha mer sting kan man med fördel krydda med lite mer currykrydda. Avsluta med att garnera med nötter och kokosflingor. Servera med ris, bovete eller naan bröd. 

Kommentarerna är stängda.
  • Hem
  • Såskollektion
    • Utsökt Korma Curry
    • Kejsarens Favorit Mughlai Curry
    • Nordindisk Klassiker Punjabi Curry
    • Magisk Tikka Masala
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Om oss
  • Media
  • Kontakt