• Hem
  • Såskollektion
    • Utsökt Korma Curry
    • Kejsarens Favorit Mughlai Curry
    • Nordindisk Klassiker Punjabi Curry
    • Magisk Tikka Masala
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Om oss
  • Media
  • Kontakt
Systrarna Khanna - Indisk mat på enkelt vis
  • Hem
  • Såskollektion
    • Utsökt Korma Curry
    • Kejsarens Favorit Mughlai Curry
    • Nordindisk Klassiker Punjabi Curry
    • Magisk Tikka Masala
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Om oss
  • Media
  • Kontakt
​

Att laga god indisk mat ska inte behöva vara krångligt.

Vi har skapat magiskt goda såser som smakar hemlagat för en otrolig indisk matupplevelse!

 Välkommen in till Systrarna Khannas kök! 



Vertical Divider

Kategorier

Alla
Channa Daal
Curry
Garam Masala
Kött/Kyckling
Paanch Puran
Röda Linser
Sås
Systrarna Khanna Korma Curry
Systrarna Khanna Mughlai Curry
Systrarna Khanna Punjabi Curry
Systrarna Khanna Tikka Masala
Tandoori Masala
Tikka Masala Kryddmix
Tikka Masala Sås
Vegetarian/vegan

Kofta Med Punjabi Curry Sås

17/2/2021

 
Bild
En av pappas paradrätter som då och då hamnade på restaurangmenyn. Då gällde det att passa på! Traditionellt så tillagas den med lammfärs, men här har vi använt nötfärs med lika gott resultat. 

Du behöver: 

Nötfärs, 500g
1 msk rapsolja
1 paket Systrarna Khannas Punjabi Curry Sås
1 liten gul lök
3 klyftor vitlök (kan uteslutas)
Vatten
1dl passerade tomater
2 tsk + 1 tsk garam masala av bra kvalité (kan uteslutas)
1 kruka färsk koriander
 
Gör så här: 

Hacka lök och vitlök fint. Fördela jämnt i nötfärsen och krydda med garam masala och en nypa salt.  Rulla till riktigt stora köttbullar. Lägg försiktigt i en kastrull och täck med vatten. Koka på låg värme i ca 10 minuter.
Fiska försiktigt upp koftabollarna och lägg åt sidan. Spara hälften av spadet och släng resten.  Värm olja i samma kastrull med lökhacket. Låt det få färg på låg värme, lägg till de krossade tomaterna och stek i ytterligare 10 minuter. Tillsätt koftabollarna, Slå på Punjabi Currysåsen och vatten spadet, låt det hela koka ihop i minst 25 minuter, men gärna längre. Avslutningsvis så lägg till en till 1 tsk Garam Masala krydda. Toppa med massa färsk koriander.
Servera med ångande vitt ris och pita bröd. 

Kommentarerna är stängda.
  • Hem
  • Såskollektion
    • Utsökt Korma Curry
    • Kejsarens Favorit Mughlai Curry
    • Nordindisk Klassiker Punjabi Curry
    • Magisk Tikka Masala
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Om oss
  • Media
  • Kontakt