• Hem
  • Såskollektion
    • Utsökt Korma Curry
    • Kejsarens Favorit Mughlai Curry
    • Nordindisk Klassiker Punjabi Curry
    • Magisk Tikka Masala
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Om oss
  • Media
  • Kontakt
Systrarna Khanna - Indisk mat på enkelt vis
  • Hem
  • Såskollektion
    • Utsökt Korma Curry
    • Kejsarens Favorit Mughlai Curry
    • Nordindisk Klassiker Punjabi Curry
    • Magisk Tikka Masala
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Om oss
  • Media
  • Kontakt
​

Att laga god indisk mat ska inte behöva vara krångligt.

Vi har skapat magiskt goda såser som smakar hemlagat för en otrolig indisk matupplevelse!

 Välkommen in till Systrarna Khannas kök! 



Vertical Divider

Kategorier

Alla
Channa Daal
Curry
Garam Masala
Kött/Kyckling
Paanch Puran
Röda Linser
Sås
Systrarna Khanna Korma Curry
Systrarna Khanna Mughlai Curry
Systrarna Khanna Punjabi Curry
Systrarna Khanna Tikka Masala
Tandoori Masala
Tikka Masala Kryddmix
Tikka Masala Sås
Vegetarian/vegan

Punjabi Kyckling Curry

17/2/2021

 
Bild
För oss så är mammas hemlagade kycklingcurry den ultimata ’comfort food’ rätten. Denna curryrätt är lika med barndom för oss. Älskad av både stora och små!

Du behöver: 

Kycklingklubbor, 600g
1 msk rapsolja
2 paket Systrarna Khannas Punjabi Curry Sås
1 liten gul lök
4 klyftor vitlök (kan uteslutas)
1 dl vatten
½ burk krossad tomat
1 tsk currypulver av bra kvalité (kan uteslutas)
1 tsk garam masala av bra kvalité (kan uteslutas)
1 kruka färsk koriander
 
Gör så här: 

Hacka lök och vitlök fint.  Värm olja i kastrull med lökhacket. Låt det få färg på låg värme, lägg till de krossade tomaterna och stek i ytterligare 10 minuter. Krydda med currypulver. Tillsätt kycklingklubborna, och stek tills de också fått lite färg, ca 10minuter. Slå på Punjabi Currysåsen och vatten, låt det hela koka ihop i minst 25 minuter, men gärna längre. Avslutningsvis så lägg till 1 tsk garam masala krydda. Toppa med massa färsk koriander. Vill man runda av smaken ytterligare, kan man med fördel lägga till 1 dl yoghurt eller grädde.
Servera med ångande vitt ris och gärna färska chappatis. 

Kommentarerna är stängda.
  • Hem
  • Såskollektion
    • Utsökt Korma Curry
    • Kejsarens Favorit Mughlai Curry
    • Nordindisk Klassiker Punjabi Curry
    • Magisk Tikka Masala
  • Återförsäljare
  • Recept
  • Om oss
  • Media
  • Kontakt