Ta reda på varför fler och fler sätter kanel på sina dörrar

Du kanske redan har märkt eller hört talas om denna konstiga trend att sätta kanel på dörrar. Det fortsätter att vinna mark och verkar ha övertygat många följare över hela världen. Men vilka är dessa skäl som driver så många människor att anta denna ritual med kanel? Dekryptering av detta fenomen i den här artikeln.

Kanel, en mångfacetterad krydda

Först och främst är det bra att komma ihåg de många fördelarna som kanel har. Denna dyrbara krydda kommer ursprungligen från Asien och har länge erövrat våra kök och våra smaklökar med sin unika och läckra smak. Kanel är också uppskattad för sina många medicinska egenskaper: rik på antioxidanter, den hjälper till att reglera blodsockrethar stärka immunförsvaret och har fördelar för matsmältningen. Men kanel är inte begränsad till våra måltider och vår fysiska hälsa; det har också varit en väsentlig del av många traditionella och andliga ritualer i århundraden.

Läs också :  Mormors hemlighet för att framgångsrikt laga ett hårdkokt ägg varje gång

Ursprunget till bruket av kanel på dörrar

Ritualen med kanel på dörrar går långt tillbaka i historien. Ja, kanel användes av olika kulturer för dess skyddande och renande egenskaper.

Ett arv från det gamla Egypten

De första spåren av kanel i ritualer går tillbaka till det gamla Egypten, där den användes i sammansättningen av heliga parfymer och för balsamering. Kanel förknippades också med gudomligt skydd, särskilt i samband med gudinnan Isis, som härskade över hälsa, kärlek och magi. Det användes sedan som rökelse i tempel för att åberopa gudarnas närvaro och för att påminna om deras närvaro på dörrar och andra vardagliga föremål.

Ta reda på varför fler och fler sätter kanel på sina dörrar
Ta reda på varför fler och fler sätter kanel på sina dörrar

asiatiskt inflytande

Kanel är hemma i Asien, så det är inte konstigt att dess användning är djupt rotad i denna del av världen. I vissa kinesiska eller indiska kulturer förknippas kanel med olika gudar och har en viktig plats i religiösa ceremonier. I Kina blandas kanelbark ofta med andra ingredienser för att skapa rökelsepinnar som används för att frigöra dess skyddande och renande krafter.

Läs också :  Här är varför du bör ha 2 katter istället för bara en

Idag: en modern symbol för skydd och välstånd

Om ursprunget till praktiken går tillbaka flera årtusenden, ser dagens anhängare denna ritual som ett sätt att skydda sitt hem och attrahera tur och framgång. Här är huvudorsakerna som förklarar framgången för denna ritual över hela världen och generationer:

  1. Skydd mot negativa energier. Kanel är känt för sina renande egenskaper och genom att placera den på dörrar skapar den en skyddande barriär som hindrar negativa energier från att komma in i hemmet.
  2. Attraktionen av välstånd. Många kulturer anser att kanel har kraften att locka till sig rikedom och framgång. Att placera kanel på ens dörr symboliserar att välkomna dessa välsignelser i ens liv.
  3. En varm atmosfär. Förutom de andliga och symboliska dygderna avger kanel en mycket behaglig lukt. Dess doft omsluter hemmet och skapar en varm och välkomnande atmosfär.
Läs också :  Det perfekta tipset för att rengöra dina glasögon utan att repa dem och få dem att se ut som nya

Hur man gör: några enkla och effektiva metoder

Nu när vi har sett varför så många människor förförs av denna ritual, här är några idéer för att adoptera den i ditt hem:

  • Pulver eller pinne : Du kan använda kanelpulver eller i form av pinnar att placera på din dörr. För att göra detta, häng helt enkelt en kanelstång med ett band eller placera lite kanelpulver ovanför eller på sidorna av din dörr.
  • I eterisk olja : Om du föredrar doftande och mindre synliga dygder kan eterisk kanelolja vara en bra kompromiss. Lägg bara några droppar på dörren eller karmen för att skapa en lämplig symbolisk barriär.
  • I energispray : En annan möjlighet är att förbereda en blandning av vatten, eterisk kanelolja och andra kraftfulla ingredienser som du kan spraya regelbundet på din dörr för att bibehålla skyddet och attrahera positiva energier.

Om du också blir överväldigad av denna förfäders praxis, tveka inte att prova dessa olika metoder. Tänk dock på att det är nödvändigt att förnya kanelen regelbundet för att garantera dess effektivitet och bevara dess fördelar i ditt hem. Så, är du redo att strö över din dörr med denna magiska krydda?

Foto av författare
Författarinformation, Ellinor Johansson
Jag brinner för psykologi och spenderar min tid med att leta efter nya intellektuella utmaningar för att träna mitt sinne men också för att koppla av.
Huvudsidan » Nyheter » Ta reda på varför fler och fler sätter kanel på sina dörrar