WhatsApp: det är möjligt att hacka ditt konto när du sover. Så här ser du till att det inte händer!

WhatsApp : il serait possible de pirater votre compte quand vous dormez

I en allt mer digitaliserad värld fortsätter säkerhetshoten online att växa. En domän som väcker särskild uppmärksamhet är meddelandeapparna, som har blivit en integrerad del av vårt dagliga liv. Nyligen, ett nytt hot har identifierats för användare av någon av dessa populära appar, WhatsApp. Enligt Zuk Avraham, en cybersäkerhetsforskare och specialist på mobila systemskulle det vara möjligt att hacka sig in på ett WhatsApp-konto medan användaren sover.

En alarmerande ny hackningsteknik

Metoden bygger på a röstbrevlåda attack. Många smartphoneanvändare tenderar att stänga av sin enhet eller slå på flygplansläget innan de sover. Detta avbryter telefonsamtal, som sedan omdirigeras till röstbrevlådan.

Läs också :  Det perfekta tipset för att rengöra dina glasögon utan att repa dem och få dem att se ut som nya
WhatsApp: det skulle vara möjligt att hacka ditt konto när du sover
WhatsApp: det skulle vara möjligt att hacka ditt konto när du sover

En hacker kan sedan slå användarens telefonnummer, som normalt skickar ett verifierings-SMS. Dock, eftersom telefonen är offline, detta meddelande förblir vilande. Hackaren kan sedan försöka logga in igen med WhatsApps samtalsverifiering.

Den automatiska tjänsten för WhatsApp ringer användarens nummer och lämna ett meddelande med en verifieringskod på telefonsvararen. Hackaren kan sedan komma åt detta meddelande med hjälp av fjärrmeddelanden. Det bör noteras att de flesta telefonoperatörer erbjuder en tjänst som gör att dessa meddelanden kan konsulteras på distans.

hackare utnyttjar din sömn för att hacka whatsapp-konton
hackare utnyttjar din sömn för att hacka whatsapp-konton

Piraten behöver bara telefonnumret och en hemlig kod för att komma åt e-post. Denna kod är ofta ett fyrsiffrigt nummer, ibland som standard sammansatt av de fyra sista siffrorna i telefonnumret.

Hur skyddar man sig?

När kontot har hackats, återställningsprocessen kan ta flera dagar. Under denna tid kan hackaren försöka lura användarens kontakter eller sprida skadlig programvara genom WhatsApp-konversationer. För att skydda sig mot denna typ av attack, Zuk Avraham rekommenderar att du ändrar röstbrevlådans kod och ställer in ytterligare autentisering i WhatsApp, särskilt via e-post.

Läs också :  Gå ner i vikt försiktigt: 7 livsmedel att äta utan måttlighet
Hur man inte får ditt whatsapp-konto hackat när du sover
Hur man inte får ditt whatsapp-konto hackat när du sover

Vad ska man komma ihåg om denna nya form av piratkopiering

Den här nya hackningstekniken framhäver vikten av säkerhetsövervakning online. WhatsApp-användare bör vara medveten om de potentiella riskerna och vidta nödvändiga åtgärder för att säkra sina konton. Detta inkluderar att ändra röstbrevlådans koder regelbundet och möjliggöra ytterligare autentisering. I slutändan kräver onlinesäkerhet ständig uppmärksamhet och medvetenhet om nya hot som kan inträffa. Det är alltid bäst att vara förberedd och vidta nödvändiga åtgärder för att skydda dig själv.

Foto av författare
Författarinformation, Ellinor Johansson
Jag brinner för psykologi och spenderar min tid med att leta efter nya intellektuella utmaningar för att träna mitt sinne men också för att koppla av.
Huvudsidan » Nyheter » WhatsApp: det är möjligt att hacka ditt konto när du sover. Så här ser du till att det inte händer!