WhatsApp: det föga kända tricket för att veta under vilket namn dina kontakter registrerade dig

Comment connaître le nom sous lequel vos amis vous ont enregistré sur WhatsApp 

WhatsApp är en av de mest populära meddelandeapparna i världen. Det tillåter användare att hålla kontakten med vänner, familj och kollegor genom textmeddelanden, röst- och videosamtal. Det är vanligt att användare har flera kontakter på WhatsApp och det är naturligt att undra under vilket namn eller smeknamn dessa personer har registrerat oss i sin telefon.

Namn i WhatsApp

I WhatsApp baseras ditt användarnamn vanligtvis på namnet du angav när du skapade ditt konto eller det som är kopplat till ditt telefonnummer i din enhet. Det betyder dock inte nödvändigtvis att det är namnet som dina kontakter ser dig som i sin chattlista.

Hur man vet namnet under vilket dina vänner sparade dig på WhatsApp
Hur vet man namnet under vilket dina vänner sparade dig på WhatsApp?

Faktum är att varje användare kan tilldela ett annat namn till sina kontakter på sin egen telefon.. Så även om du är registrerad med ditt fullständiga namn i din egen enhet, kan dina vänner ha gett dig ett smeknamn eller en annan variant av ditt namn i sin telefonbok.

Hur vet du vilket namn dina kontakter har sparat dig under?

Tyvärr, det finns inget idiotsäkert sätt att veta exakt under vilket namn var och en av dina kontakter registrerade dig på WhatsApp. Ändå finns det några knep som kan ge dig en uppfattning om hur du identifieras bland deras kontakter.

Läs också :  Varför ska vi inte längre lägga den blöta telefonen i ris och vad ska vi göra istället?

1. Fråga dina kontakter direkt

Det enklaste sättet att ta reda på vilket namn du är registrerad hos en vän är att helt enkelt fråga dem. Du kan göra detta i en tillfällig konversation eller via meddelande på WhatsApp. Detta kan också vara ett tillfälle att diskutera smeknamn ni ger varandra, och dela roliga historier om hur ni kom fram till dessa namn.

2. Använd WhatsApp-grupper

Ett annat knep för att få en uppfattning om vilket namn du är registrerad under med vissa kontakter är att observera deras beteende i WhatsApp-grupper. Om du är i en grupp med gemensamma vänner kan de hänvisa till dig med namnet som de sparat i sin telefon.

Denna metod har dock flera begränsningar. För det första fungerar det bara om dina vänner uttryckligen nämner ditt namn i sina meddelanden. Å andra sidan kan de använda ett vanligt smeknamn som inte nödvändigtvis är det de tilldelade din kontakt i sin telefon.

Läs också :  Hur spelar jag in ett telefonsamtal på din iPhone?
WhatsApp: Hur du tar reda på vilket namn dina kontakter sparade dig som
WhatsApp: Hur du tar reda på vilket namn dina kontakter sparade dig som

3. Analysera meddelanden om nummerändring

När en användare ändrar sitt telefonnummer på WhatsApp skickar appen vanligtvis ett meddelande till personer som de nyligen har haft konversationer med. I detta inlägg, WhatsApp meddelar mottagarna om det nya numret och visar dem namnet som är kopplat till den kontakten i deras enhet.

Denna metod fungerar uppenbarligen bara om en av dina kontakter faktiskt byter nummer. Namnet som visas i meddelandet kan också vara det som är kopplat till ditt WhatsApp-konto och inte det du är registrerad med den personen som.

Gränserna för integritet på WhatsApp

Det är viktigt att notera det WhatsApp lägger stor vikt vid skyddet av sina användares personliga data och integritet.. Det är därför som applikationen inte ger direkt åtkomst till namnen som dina kontakter tilldelat ditt telefonnummer.

Denna åtgärd syftar till att undvika pinsamma eller motstridiga situationer som kan uppstå från upptäckten av ett olämpligt eller föga smickrande smeknamn. Å andra sidan betyder det också att du får nöja dig med indirekta och potentiellt osäkra metoder för att försöka ta reda på vilket namn du är registrerad under med dina vänner på WhatsApp.

Läs också :  5 naturliga och effektiva tips för att hålla myror borta från hem och trädgård

Vad ska man komma ihåg från detta trick

Även om det inte finns något tillförlitligt sätt att ta reda på exakt hur dina kontakter registrerade ditt namn på WhatsApp, finns det några knep du kan använda för att få en uppfattning om hur du identifieras bland deras kontakter:

  • Fråga dina vänner direkt
  • Observera deras beteende i WhatsApp-grupper
  • Analysera meddelanden om nummerändring

Kom dock ihåg att dessa metoder har begränsningar och inte alltid ger dig ett korrekt svar. I slutändan är det viktigt att komma ihåg att det som är viktigt i en vänskaplig eller professionell relation är kvaliteten på utbytena och interaktionerna, och inte namnet som du är registrerad under på WhatsApp.

Foto av författare
Författarinformation, Ellinor Johansson
Jag brinner för psykologi och spenderar min tid med att leta efter nya intellektuella utmaningar för att träna mitt sinne men också för att koppla av.
Huvudsidan » Nyheter » WhatsApp: det föga kända tricket för att veta under vilket namn dina kontakter registrerade dig