WhatsApp: det ultimata tricket för att ta reda på när en kontakt senast loggade in även om den är dold

WhatsApp _ l’astuce pour savoir quand un contact s’est connecté pour la dernière fois, même si c’est caché

WhatsApp är en av de mest använda meddelandeapparna i världen med miljontalsdagliga aktiva användare. Den här plattformen erbjuder faktiskt en mängd funktioner för att underlätta kommunikation mellan människor. Det händer dock att viss information frivilligt döljs av dina kontakter, t.ex senast de loggade in. I den här artikeln avslöjar vi ett trick som låter dig veta när en kontakt senast loggade in på WhatsApp, även om denna information normalt är dold.

Varför döljer vissa kontakter sin senaste anslutning?

Innan du går in på detaljerna i tricket är det viktigt att förstå varför några av dina kontakter skulle besluta sig för att dölja denna information. Orsakerna kan vara olika:

Läs också :  Här är varför du bör ha 2 katter istället för bara en
WhatsApp _ tricket för att ta reda på när en kontakt senast loggade in, även om den är dold
WhatsApp: tricket att ta reda på när en kontakt senast loggade in, även om den är dold
  • Integritetsfrågor: De vill bara behålla sin integritet och förhindra att andra människor kan spåra var de befinner sig i appen.
  • Undvik att bli mobbad: Vissa människor kan bli trakasserade eller krånglade av andra kontakter som frågar hur ofta de använder WhatsApp.
  • Hantera förväntningar: Genom att dölja sin senaste anslutning undviker de också att skapa förväntningar hos sina kontakter om deras tillgänglighet att svara på meddelanden.

För att dölja denna information kan användare gå till WhatsApps sekretessinställningar och välja vem som kan se deras senaste inloggning: ”Alla”, ”Mina kontakter” eller ”Ingen”.

Tricket att veta den sista anslutningen av en dold kontakt

Trots dessa sekretessalternativ som erbjuds av WhatsApp finns det ett knep för att kringgå detta och veta den sista anslutningen för en kontakt även om den är dold. Här är hur:

veta när en kontakt har anslutit på whatsapp
veta när en kontakt har anslutit på whatsapp

Steg 1: Skapa en grupp med din kontakt

Först måste du skapa en ny grupp på WhatsApp inklusive bara dig själv och kontakten vars senaste inloggning du vill veta. För att göra detta, följ dessa steg:

  1. Öppna WhatsApp och tryck på pennikonen längst ner till höger på skärmen.
  2. Välj ”Ny grupp”.
  3. Lägg till relevant kontakt och ge gruppen ett namn.
  4. Bekräfta skapandet av gruppen genom att trycka på den gröna knappen längst upp till höger på skärmen.
Läs också :  Chili con Carne Easy Recept: En välsmakande och tillgänglig kulinarisk resa

Observera att du även kan lägga till andra kontakter om du vill veta den senaste anslutningen för flera personer.

Steg 2: Skicka ett meddelande i gruppen

När gruppen har skapats skriver du bara ett meddelande i den här gruppen och väntar på att din kontakt ska läsa det. Faktum är att när din kontakt har läst meddelandet kommer du att kunna se när det sågs under meddelandet. Det är då din kontakts senaste inloggningäven om det är dolt i hans profil.

känna till den senaste anslutningen för en kontakt på whatsapp
känna till den senaste anslutningen för en kontakt på whatsapp

Steg 3: Ta bort gruppen (valfritt)

Efter att ha fått den information du vill ha kan du ta bort gruppen om du vill. För att göra detta, följ dessa steg:

  1. Öppna gruppen och tryck på namnet högst upp på skärmen.
  2. Scrolla ner till ”Ta bort grupp” och bekräfta ditt val.
Läs också :  Det perfekta tipset för att rengöra dina glasögon utan att repa dem och få dem att se ut som nya

Observera att det här tricket bara fungerar om kontakten i fråga inte också inaktiverar läskvitton för meddelanden. I det här fallet kommer du inte att se när han läste meddelandet.

Respektera användarnas integritet

Även om detta tips kan vara användbart i vissa situationer, är det viktigt att respektera privatliv från andra WhatsApp-användare. Om någon väljer att dölja sin senaste inloggning finns det förmodligen en bra anledning bakom det. Därför är det viktigt att alltid ha i åtanke principerna om etik och respekt innan du använder denna metod.

Slutligen, kom ihåg att kommunikation är nyckeln i alla relationer. Om du har några funderingar eller frågor om en kontakts användning av WhatsApp är det alltid bäst att diskutera dem öppet med dem istället för att försöka kringgå appens sekretessinställningar.

Foto av författare
Författarinformation, Ellinor Johansson
Jag brinner för psykologi och spenderar min tid med att leta efter nya intellektuella utmaningar för att träna mitt sinne men också för att koppla av.
Huvudsidan » Nyheter » WhatsApp: det ultimata tricket för att ta reda på när en kontakt senast loggade in även om den är dold