WhatsApp: hur låser du och döljer dina chattar från nyfikna ögon?

Comment verrouiller et cacher vos discussions WhatsApp des regards indiscrets

WhatsApp har blivit en av de mest populära meddelandeapparna i världen, vilket gör det möjligt för användare att kommunicera med lätthet. Dock, det är viktigt att skydda konfidentialiteten för dina konversationer för att förhindra illvilliga personer från att komma åt den. I den här artikeln kommer vi att presentera hur du låser och döljer dina WhatsApp-chattar från nyfikna ögon.

Lås åtkomst till din WhatsApp-applikation

För att öka säkerheten för dina konversationer på WhatsApp rekommenderas det att låsa applikationen med ett lösenord, PIN eller ett fingeravtryck. Detta extra steg gör att du kan hindra någon från att se dina meddelanden helt enkelt genom att ha tillgång till din telefon.

Läs också :  Här är varför du bör ha 2 katter istället för bara en
Hur du låser och döljer dina WhatsApp-chattar från nyfikna ögon
Hur du låser och döljer dina WhatsApp-chattar från nyfikna ögon

Använd de inbyggda funktionerna i din smartphone

Vissa smartphones har inbyggda säkerhetsalternativ för att låsa enskilda appar. På Android-enheter kan du till exempel använda applåsfunktionen, tillgänglig i säkerhetsinställningarna. iPhone-användare kan räkna med alternativet Guidad åtkomst, som kan aktiveras i tillgänglighetsinställningarna.

Använd appar från tredje part för att skydda WhatsApp

Om din smartphone inte erbjuder funktioner för att låsa appar direkt kan du ta till tredjepartslösningar. Applikationer som AppLock (Android) eller Norton App Lock (iOS och Android) låter dig göra det säker åtkomst till whatsapp genom att kräva ett lösenord, fingeravtryck eller mönster för att låsa upp appen.

dölj whatsapp-chattar
dölj whatsapp-chattar

Dölj dina känsliga chattar på WhatsApp

Förutom att låsa appen kan det vara en bra idé att dölja chattar som innehåller känslig information för att göra dem osynliga för nyfikna ögon. Här är några tips för att uppnå detta:

Läs också :  Mormors hemlighet för att framgångsrikt laga ett hårdkokt ägg varje gång

Arkivera dina konversationer

Ett av alternativen som erbjuds av WhatsApp för att dölja dina chattar är arkivering. Den här funktionen låter dig lägga en konversation i en separat mapp, vilket gör den mindre synlig i din chattlista. För att arkivera en chatt, tryck länge på den och välj sedan arkivikonen som visas högst upp på skärmen. Du kan se dina arkiverade konversationer genom att rulla till botten av din chattlista och välja ”Arkiverad”.

  • Observera att den här metoden inte helt döljer konversationer, eftersom de kommer att dyka upp igen i din chattlista om nya meddelanden tas emot.
  • Du kan också avarkivera en konversation genom att följa samma steg och välja alternativet ”Avarkivera”.

Stäng av aviseringar för känsliga chattar

För att undvika att uppmärksamma en viss konversation kan du välja att tillfälligt eller permanent inaktivera aviseringar för den. För att göra detta, tryck länge på chatten och välj sedan den överstrukna högtalarikonen som visas högst upp på skärmen. Du kan sedan välja hur länge du vill stänga av aviseringar för den här konversationen.

Läs också :  Gå ner i vikt försiktigt: 7 livsmedel att äta utan måttlighet
Hur du skyddar dina chattar på WhatsApp
Hur du skyddar dina chattar på WhatsApp

Ta bort dina gamla konversationer regelbundet

Ett annat sätt att skydda integriteten för dina WhatsApp-chattar är att regelbundet ta bort konversationer som du inte längre känner dig nödvändig. Detta kan vara särskilt användbart om din telefon hamnar i fel händer och du vill förhindra att känslig information kommer åt. För att radera en konversation, tryck länge på den och välj sedan papperskorgsikonen som visas högst upp på skärmen.

Skydda dina chattbackuper

Slutligen är det viktigt att säkra dina säkerhetskopior av WhatsApp-konversationer också. Om du använder en onlinelagringstjänst som Google Drive (Android) eller iCloud (iPhone) för att behålla din chatthistorik, se till att använda ett starkt lösenord för dessa tjänster och aktivera autentisering av två faktorer.

Genom att följa dessa tips kan du stärka säkerheten för dina WhatsApp-konversationer och därmed bevara din integritet från nyfikna ögon.

Foto av författare
Författarinformation, Ellinor Johansson
Jag brinner för psykologi och spenderar min tid med att leta efter nya intellektuella utmaningar för att träna mitt sinne men också för att koppla av.
Huvudsidan » Nyheter » WhatsApp: hur låser du och döljer dina chattar från nyfikna ögon?